Attentie! Tekort medicijn Thyrax Duotab

Wij willen u er graag op attenderen dat de Thyrax duotab uit de handel wordt gehaald. De fabrikant laat weten dat de Thyrax Duotab 0.025MG op korte termijn (vanaf februari) uit voorraad is. De twee andere sterktes ( 0.100MG en 0.150MG) volgen niet lang daarna (medio 2016).

Fabrikant Aspen Pharma Trading Ltd laat weten dat door verhuizing naar een nieuwe productielocatie dit medicijn tijdelijk niet gemaakt kan worden.

Advies

  • Patiënten die dit medicijn dagelijks slikken willen wij vragen om een afspraak te maken zodat er in overleg met de arts een recept wordt uitgeschreven met alternatieve medicatie.
  • Nadat u bent begonnen met het gebruik van de alternatieve medicatie adviseren wij om na 6 weken uw bloedspiegel opnieuw te laten bepalen. Hiervoor kunt u een labformulier krijgen bij de huisarts.
  • Bij kinderen, zwangere vrouwen en patiënten die eerder moeilijk ingesteld konden worden, kan het nodig zijn de schildklierfunctie om de 4 weken te laten bepalen.

Mocht u klachten ervaren zoals vermoeidheid, hartkloppingen, overmatig zweten en hoofdpijn dan kunt u direct contact opnemen met ons om eerder de bloedspiegelwaarde te laten bepalen.